Monthly Archive for maaliskuu, 2006

Tilivuodet eli kirja kirjasta

tilikirja.jpg

Istuin eilen kahvilassa Helena Sinervon kanssa. Vaihdoimme kirjoja, annoin Vuosikirjan ja sain Helenan uusimman, Tilikirjan. Helena ei ole aivan syytön siihen, että olen saanut kirjoitettua jotain julkaisukelpoista. Hän takoi päähäni kirjoittamisen aakkosia Kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulussa jokunen vuosi sitten. Toki muitakin asiansa osaavia opettajia oli ohjailemassa.

Tilikirja on syntynyt rinnakkain Finlandia-palkitun romaanin Runoilijan talossa kanssa. Siellä täällä tekstit sivuavat ja koskettavat toisiaan. Helmiä molemmat.

Toipumassa.

Vuosikirja

Kirjan julkkarit olivat ja menivät, kiitos kaikille vieraille! Mikko Rouhiaisen ja Minna Ranuan duo Varna esitti folkhenkisiä sävellyksiään mm. Södergranin ja Saarikosken teksteihin. Aivan mykistävän hyvä. Muistaakseni luin myös itse jonkun runon. Seuraava päivä oli hivenen sumea, mutta nyt alan jo olla tajuissani.

Lisäilen kirjaamon Kirjoituksia -osioon pikkuhiljaa vanhoja tekstejäni. Äsken pistin sinne yhden varhaisista runoistani, jolla osallistuin Unelmat ja naamiot -runokilpailuun vuonna 2003. Sain kunniamaininnan ja runon kirjaan. Saman runon viilailtu versio päätyi myös Vuosikirjaan, mutta alkuperäinen on nyt luettavissa täällä.

Vuosikirja pullahti maailmaan.

Vuosikirja

Huh! Siinä se nyt on. Esikoisrunokokoelmani Vuosikirja ilmestyi. En vielä uskalla lukea sitä, panovihreitä on ties kuinka paljon. Tai ei ehkä sittenkään, kustannustoimittajani on (tai oikeastaan ovat, kerron joskus) mitä ammattitaitoisimpia ja poistivat paitsi kehnoimmat runot myös virheet ja muut sekoilut.

Hei hei Vuosikirja. Et ole enää minun vaan lukijoiden omistuksessa, heidän (teidän?) luettavana, tulkittavana, inhottavana, rakastamana, kyllästyttävänä, hyllytettävänä.

Kirjaamo käynnistyy

jarkko05_sml.jpg

Jarkko verkossa!

Kirjaamo on Jarkko Tontin uusi blogi & verkkosivusto. Ulkoasu työstyy vielä, nyt tekstit puhukoot enemmän kuin tuhat kuvaa. Lisäilen myös vanhoja  kirjoituksiani tänne pikkuhiljaa.