Monthly Archive for heinäkuu, 2007

Idässä

otsikkokuva.jpg

Täällä ollaan, Kuhmossa. Kaupunki on isompi kuin osasin odottaa. Löytyi tasokas kirjakauppa ja paljon muuta kiinnostavaa.

Havaintoja: Hätkähdyttävän monella ulkomaalaisella miesmuusikolla on käkkäräiset, pitkät tai puolipitkät hiukset. Runoilijapartiomme päivitteli tätä, mutta ei osannut päättää onko kyseessä syy vai seuraus. Kulkeeko kamarimusiikkigeeni yhdessä käkkärähiuksisuuden kanssa vai aiheuttaako kamarimusisointi hiusten käkkäröitymistä?

Silja Järventausta ja Jyrki Heikkinen esiintyivät eilen. Minä olen lauteilla huomenna Ville Hytösen kanssa. Anja Erämaja on juontanut runoillat ja  kaitsinut meitä ensikertalaisia.

Lisäys to 19.7. Yllätysohjelmanumero ilmestyi keskiviikkoiltaan: Riikka Pulkkinen kutsui runoilijat vanhempiensa kesämökille Kuhmon kupeeseen.  Kuumaa ruokaa ja saunaa, viileää järveä ja juomaa. Riikan vanhemmilta kuulimme muisteluita festivaalin alkuvuosilta.

Kuolema nenäkarvoille!

Siirtymä kesäasunnolta ihmisten ilmoille vaati erityistoimia. Matkustin eilen huvilalta Tampereelle, koska tänään luen runoja Viitapiirin järjestämässä Runopihassa. Entinen kotikaupunkini näytti yhtä aikaa samanlaiselta ja erilaiselta kuin ennen.

Toisin kuin Helsingissä, missä Stockmannilta saa kaiken sen mitä ei tarvitse, Tampereella Sokos on tavarataloykkönen. Suuntasin sinne mitä tärkeintä erityislaitetta ostamaan.

Koska hiusmallini on kekkonen, joudun huolehtimaan siitä koko ajan. Leikkuri unohtui Helsinkiin, ja  siksi täytyi etsiä uutta Tampereelta. En halua karvapäänä esiintymään. Mutta käteviä hiustrimmereitä ei myytykään sellaisenaan, vaan muuta rompetta tuli kytkynä. Mm. en-sano-minkä-näköinen, puikulanmuotoinen pörisijä nimeltään Nasentrimmer eli Tondeuse nez et oreilles. Suomeksi nenäkarvanpoistaja. Tekee selvää myös korvahaituvista. Työnnellessäni tätä surisijaa ruumiinonteloihini tulin ajatelleeksi, että kuinka olenkaan voinut ilman tällaista selvitä tähän asti.