Mahdollinen vappu

Monique Truong & Sinikka Vuola

Vappu oli ja meni. Normivapusta tämänvuotinen poikkesi niin, että kaitsimme joukolla Suomessa vierailevaa newyorkilaista kirjailija Monique Truongia. Monique on täällä yliopiston Collegiumin Writer Programmin vieraana. Tekee siellä työtään – kirjoittaa – ja osallistuu jotenkin, en tarkkaan tiedä miten, tutkijoiden työhön. Taiteen ja tieteen hämmennystä, otaksun.

Paljastui, että Monique on taustaltaan juristi. Eivätkä sattumat tähän lopu. Hän on ollut mukana PEN American toiminnassa sekä puuhannut tekijänoikeusjuridiikkaa, kuten minäkin. Ehkä tämä on kaikkien juristikirjailijoiden kohtalo.

Innostuin lukemaan Moniquen esikoiskirjaa, vuonna 2003 ilmestynyttä The book of saltia. Pätkiä teoksesta on suomennettu Nuoren Voiman numerossa 6/2010. Kirjaamo suosittelee. Kirjan teema liittyy kaiken muun ohessa kokkaamiseen, outojen mutkien kautta. Mutta tämä ei ole oikea paikka kirjoittaa enempää. Lyhyt pohdinto ei tekisi oikeutta m0nitahoiselle kirjalle. Monique luennoi torstaina 10.5. Proosakonferenssissa aiheesta Writing hunger. Kiinnostavaa. Menen, sinne.

Samassa yhteydessä perjantaina 11.5. julkaistaan myös Mahdollisen Kirjallisuuden Seuran Vuosikirja 2012 (toim. Markku Eskelinen ja Laura Lindstedt).

0 Responses to “Mahdollinen vappu”


  • No Comments

Leave a Reply