Vedeera vaarallisilla vesillä

Jarkko Tontti: Vedeera vaarallisilla vesillä. Fantasiaromaani. Aviador, 2018.

Kuvitus Kirsi Haapamäki. Kartta Ville Karppanen & Matti Vuohelainen. Kansi ja taitto Jonna Nisu

ISBN 978-952-7063-59-0

Saatavana Akateeminen Kirjakauppa, Booky, Adlibris, Aviador, Suomalainen Kirjakauppa.

E-kirjana Ellibs, Suomalainen Kirjakauppa, Aviador.

Itsenäinen jatko-osa romaanille  Vedeeran taru (2012).

Helmisimpukkasaaren sodan jälkeen ihmisten ja haltioiden välillä vallitsee hauras rauha. Mutta merellä vaanivat piraatit, jotka uhkaavat sekä ihmisiä että haltioita. Haltiat syyttävät ihmisiä merirosvojen suojelusta. Läheinen Saherinin suuriruhtinaskunta on äskettäin liitetty osaksi ihmisten valtakuntaa; pitävätkö piraatit siellä tukikohtiaan? Haltianeito Vedeera lähetetään tutkimaan asiaa ihmisnuori Korilin ja quirenilaisen ylimystönuorukainen Selderonin kanssa. Mukana seuraa myös vettä pelkäävä Vedeeran kissa Jatox.

Jarkko Tontin fantasiaromaani piirtää allegoriaa nykytodellisuudesta. Onko kulttuurierojen takaa löytyä jotain yhteistä? Voiko vuosisataisen vihanpidon murtaa? Mistä kaikki alkoi? Kuka saa kertoa historian ja tarinat, joiden varassa nykyisyys lepää?

Sanottua

Varsin painavasta sisällöstä huolimatta Vedeera vaarallisilla vesillä ei ole osoittelevan opettavainen, vaan hauska ja jännittävä kirja. Tarina päättyy onnellisesti, mutta paljon sellaista vielä jää, mistä voi ehkä lukea seuraavassa kirjassa.” – Onnimanni 4/2018.

”Jos on kiinnostunut tavanomaisesta poikkeavista saduista, joiden ajatusmaailmaa ja tavoitteita joutuu miettimään, Vedeera vaarallisilla vesillä on sopiva lukuvalinta.” – Lukufiilis 20.1.2019.

”Tontti on onnistunut luomaan tarinaan oivallista jännitettä kieroilun, salailun, petturuuden ja yllättävistä suunnista ilmaantuvan solidaarisuuden kautta.” – Eniten minua kiinnostaa tie. 18.11.2018.

”Vedeera vaarallisilla vesillä on juonivetoinen fantasiatarina, jonka kerronnassa on paikoin myös hienoja ja maalailevia kohtia. Pidin paljon Tontin luomasta fantasiamaailmasta kokonaisuutena. Haltijatyttö Vedeera elävine ja ilmaisuvoimaisine häntineen oli todella sympaattinen nuori nainen ja ennen kaikkea sitä olivat hurmaavat vesikkäät.” – Kirja vieköön! 3.12.2018.

Mediassa

Haltijaneito piraattijahdissa. Onnimanni 4/2018.

Jarkko Tontti – Vedeera vaarallisilla vesillä. Kirja vieköön! 3. joulukuuta 2018.

Kotimaista haltijaseikkailua. Vinttikamarain ikkunasta 28. syyskuuta 2018.

Jarkko Tontti: Vedeeran taru ja Vedeera vaarallisilla vesillä. Eniten minua kiinnostaa tie. 18. marraskuuta 2018.